výrobce: | De Dietrich |
katalogové číslo: | DOP4543X |
EAN: | 3660767993204 |
dostupnost: | Neznámá |
cena bez DPH: | 20 653 Kč |
24 990 Kč |
Pro získání prodloužené záruky je nutná registrace do 30 dní od zakoupení zde
Funkce "Nízkoteplotní pečení" představuje praktický a efektivní způsob, jak dosáhnout vynikajících výsledků při přípravě různých pokrmů díky přesné a kontrolované teplotě pečení.
Hlavní výhody Nízkoteplotního pečení jsou:
Zachování šťavnatosti: Pečení při nízké teplotě zajišťuje, že se maso, drůbež, ryby a další pokrmy nebudou převařovat a zůstanou šťavnaté a měkké. To je důležité pro dosažení optimální textury a chuti jídla.
Rovnoměrné pečení: Nízkoteplotní pečení umožňuje rovnoměrnější distribuci tepla, což znamená, že jídlo je rovnoměrně uvařeno zvenčí i uvnitř. To je užitečné zejména u velkých kusů masa, které mohou být při tradičním vaření na vysoké teplotě nedovařené uvnitř a příliš propečené na povrchu.
Šetrnost k potravinám: Tato metoda pečení je šetrnější k surovinám, protože nedochází k rychlému zahřívání a ochlazování. To pomáhá zachovat vitamíny a živiny, které by se při vysokých teplotách mohly ztratit.
Všestrannost: Funkce "Nízkoteplotní pečení" je vhodná pro různé druhy pokrmů, včetně masa, drůbeže, ryb, gratinovaných pokrmů a jogurtů. To z ní činí univerzální nástroj pro přípravu různých typů jídel.
Zlepšení chuti a textury: Díky nízkým teplotám se zvyšuje schopnost surovin uvolňovat své přirozené chutě a vůně, což vede k lepšímu chuťovému zážitku.
Pyrolytické čištění trouby
S troubou vybavenou technologií pyrolytického čištění můžete starosti s čištěním trouby jednou provždy hodit za hlavu. V menu trouby si pouze zvolíte jeden z dostupných režimů pyrolytického čištění dle míry zašpinění a o zbytek se trouba postará sama. Během pyrolytického čištění se trouba rozehřeje na teplotu až 500 °C a tímto se veškeré nečistoty uvnitř trouby promění v popel. V procesu pyrolýzy se takto dokonalé vyčistí i velmi obtížně přístupná místa, jako jsou rohy trouby nebo mřížky ventilátoru, vše se jednoduše spálí na jemný prach. Ten poté stačí pouze setřít vlhkým hadříkem a trouba bude opět jako nová a připravena na další kulinářské výzvy. Pyrolytické čištění je nejúčinnější, nejhygieničtější a nejpohodlnější způsob čištění vnitřního prostoru trouby. Díky této revoluční technologii můžete zapomenout na namáhavé a neefektivní ruční odstraňování připálených zbytků jídla. POZOR: Před zahájením pyrolytického čištění z trouby vyjměte veškeré příslušenství včetně teleskopických pojezdů a roštů.
Nízkoteplotní pečení
Chuť, která si dává na čas Připravit šťavnaté, křehké maso nebo lahodnou, jemně voňavou jehněčí kýtu už není výsadou pouze špičkových šéfkuchařů. Stačí si vybrat ze 17 přednastavených receptů a nechat vaši troubu Philharmonie, aby vše připravila k vaší naprosté spokojenosti. Tato funkce využívá nízkých teplot, které umožňují jemné, rovnoměrné a dokonale kontrolované pečení po několik hodin. Jedná se o unikátní způsob přípravy inspirovaný světem Haute cuisine ( „vysoké kuchyně“), který posouvá přípravu masa, ryb a dalších pokrmů na zcela novou úroveň a dokonale zvýrazňuje jejich chuť. S nízkoteplotním pečením De Dietrich objevíte nové možnosti, jak vykouzlit dokonalé a chuťově bohaté pokrmy.
Ovládací panel Gourmet
Rozhraní s uživatelem komunikuje prostřednictvím vysoce kontrastního a přehledného displeje. Po výběru funkce nebo pokrmu v menu vám trouba doporučí vhodné pečící patro, optimální teplotu a provede Vás celým procesem přípravy pokrmu.
Origine France Garantie
Značka De Dietrich je nesmírně hrdá na to, že může své výrobky označovat logem “Origine France Garantie". Toto označení, vytvořené již v roce 2010 na podnět francouzského ministerstva průmyslu, je synonymem transparentnosti a pravdivosti informací o původu a výrobních postupech produktů společnosti De Dietrich. Jedná se o jedinečné referenční kritérium pro náročné zákazníky, kteří vyhledávají produkty té nejvyšší prestiže a kvality. Více informací o certifikátu Origine France Garantie se dozvíte zde: Origine France Garantie
Funkce sušení
Domácí sušení jako z dílny profesionála De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně ovoce, zeleniny, hub, aromatických bylin nebo koření při dokonale řízené teplotě mezi 35 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. K sušení vybírejte jen zralé suroviny, bez známek poškození, napadení hnilobou či plísní. Nebojte se sušit kyselé, nebo málo sladké plody (například kyselá jablka), právě naopak! V surovinách se v průběhu dehydratace koncentrují cukry a přírodní aroma, takže oproti čerstvým potravinám mají výraznější a sladší chuť.
Pokud chcete předejít zhnědnutí některých druhů ovoce (hrušek, jablek, meruněk apod.), tak nakrájené plátky ovoce před sušením namočte do směsi připravené z 250 ml vody a 1 lžíce citrónové šťávy.V multifunkčních troubách od De Dietrich můžete sušit ovoce i zeleninu zároveň! Vždy používejte pouze čerstvé suroviny. Pečlivě je omyjte, nechte okapat a osušte je. Položte na rošt papír na pečení a na něj rovnoměrně rozložte nakrájené suroviny. Použijte lištu na úrovni 1 (máte-li více roštů, zasuňte je na lišty na úrovních 1 a 3). Suroviny s velkým obsahem vody během sušení několikrát obraťte. Hodnoty uvedené v tabulce se mohou lišit v závislosti na typu sušených surovin, jejich zralosti, tloušťce a jejich vlhkosti.
Funkce Sabat
Programovatelný režim pro plně autonomní režim provozu trouby De Dietrich opět posouvá hranice možností a přichází se třemi novými troubami vybavenými speciální funkcí Sabat. Tento programovatelný režim umožňuje troubě pracovat zcela samostatně po dobu 25 hodin, nebo dokonce až 75 hodin, pokud je to potřeba. Nepřetržitý přívod energie udržuje v troubě stálou teplotu 90 °C, takže pokrmy lze pohodlně péct nebo udržovat v teplé bez nutnosti používat termostat. Vnitřní osvětlení zůstává po celou dobu zapnuté, i když jsou dvířka trouby zavřená. S funkcí Sabat De Dietrich spojuje inovaci a respekt k tradici, aby vám nabídla ještě větší flexibilitu a pohodlí při vaření.
Pečení chleba
S multifunkční troubou od De Dietrich je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý! Vizuální programátor disponuje jednoduchou, intuitivní barevnou obrazovkou, stačí zvolit program na pečení chleba, zatočit ovládačem, potvrdit zmáčknutím a už pečete – Le Twist – Le Click – Le Cook!
Cold Door
Pyrolytické trouby De Dietrich disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely a ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná a bezpečná na dotyk. Teploty na povrchu nikdy nepřekročí: 65 °C v nejteplejším místě dvířek během pyrolýzy 30 °C ve středu dvířek během pečení Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
Variabilní gril
Variabilní gril pro dokonalé zapečení Pro perfektní výsledek je klíčové správné nastavení teploty i času. Trouby De Dietrich proto nabízejí čtyři úrovně výkonu grilovacího tělesa, díky nimž snadno dosáhnete ideálního zapečení podle typu pokrmu.Ať už připravujete šťavnaté maso s křupavou kůrkou, gratinované brambory, zlatavé toasty nebo sýr dozlatova, gril se dokonale přizpůsobí vašim potřebám. Na co se nejlépe hodí: Zapečené pokrmy – lasagne, gratinované brambory, zapékané těstoviny Zlatavá kůrka – u pečeného masa nebo drůbeže (např. kachní prsa, kuře na způsob rotisserie) Gratinování sýrů – například na francouzské cibulačce, na sendvičích, tortillách nebo zeleninových zapékaných pokrmech Zapečení ryb – např. losos se sýrovou krustou nebo bylinkovou drobenkou Rychlé opečení toastů či bagetek Karamelizace – například u crème brûlée (v některých případech lze použít místo flambovací pistole)
Soft Close
Funkce pomalého dovírání dvířek u trub De Dietrich zajišťuje, že se dvířka zavírají pomalu a tiše. Tento mechanismus snižuje riziko nechtěného rychlého zavření, což chrání jak uživatele před možným zaklapnutím prstů, tak samotnou troubu před nárazy a opotřebením. Díky tomu je zavírání dvířek bezpečnější, tišší, pohodlnější a prodlužuje se životnost trouby.
Pyro-Control
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Vyjímatelné sklo dveří
Sklo dveří je možné jednoduše odstranit a čištění je tak hračkou.
Pyro Express 59min
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
Ai PRŮVODCE
Virtuozita dostupná pro každého Se 122 přednastavenými recepty můžete vaření a pečení jednoduše svěřit profesionálnímu šéfkuchaři – vaší troubě! Stačí si vybrat z nabídky receptů a trouba se postará o vše za vás. Automaticky nastaví správné parametry: ideální způsob přípravy, perfektní teplotu a čas pečení na minutu přesně! Vy pouze zadáte velikost nebo hmotnost připravovaného pokrmu a trouba se postará o zbytek. Ai Průvodce tak umožňuje hravě proměnit své kulinářské představy ve skutečnost s precizností a jednoduchostí, kterou ocení každý milovník jídla.
Křupavé – Udržení v teple – Přidat 5 min.
Odhalte svého vnitřního šéfkuchaře Vaše trouba zná vaše kuchařské návyky lépe než kdokoliv jiný a nabízí tři praktické funkce, které vám pomohou dovést vaše pokrmy k dokonalosti: Křupavé: dodejte svým jídlům křupavější a zlatavější povrch. Udržení v teple: udržujte pokrmy při ideální teplotě bez rizika přehřátí. Přidat 5 min.: Prodlužte dobu pečení o 5 minut, aniž byste museli měnit nastavení. Funkce Oblíbené navíc umožňuje uložit až 6 oblíbených receptů – 3 v manuálním a 3 v automatickém režimu – díky čemuž můžete okamžitě vyvolat uložené parametry pro přípravu vašich nejoblíbenějších pokrmů. S těmito chytrými možnostmi přináší trouba De Dietrich pohodlí a preciznost do každého pečení, ať už se jedná o rychlou přípravu nebo náročné kulinářské výzvy.
Technické parametry
Základní parametry
Typ trouby: Multifunkce plus
Barva trouby: Stellar Steel
Objem: 73 l
Displej: LCD
Typ ovládání trouby: Otočný volič
České menu trouby: Ano
Energetická třída trouby: A+
Celkový příkon chladničky: 3 385 W
Výkon grilu: 2 100 W
Čištění: Pyrolytické
Vnitřní povrch: Pyro-Clean smalt
Celoskleněné dveře: Ano
Počet skel ve dveřích trouby: 4
Rozebíratelná skla dveří: Ano
Světlo spínané otevřením dveří: Ano
Napájení: 220-240 V / 50 Hz / 16 A
Přívodní kabel trouby: Bez koncovky
Programy
Automatické programy pro přípravu pokrmů: Ano
Počet automatických programů pro přípravu pokrmů: 50+
Způsob pečení: Multifunkce PLUS
Programy asistovaného pečení: Červené maso, Bílé maso, Drůbež, Grilování, Ryby, Horkovzdušné pečení, Zapékání, Zelenina, Cukroví, Koláče, Pizza, Rozmrazování, Slabý ohřev s ventilátorem, Konvenční ohřev, Konvenční ohřev s ventilátorem, ECO pečení, Spodní ohřev s ventilátorem, Gril, Gril s ventilátorem, Udržování v teple, Variabilní gril, Sušení, Sabat, Maso, Mušle, Hotová jídla, Obiloviny
Průvodce pečením: 53 druhů pokrmů
Nízkoteplotní pečení: 17 druhů pokrmů
Sušení potravin: Ano
Sabat: Ano
Funkce trouby: Spodní topné těleso, Horní topné těleso, Tradiční pečení (horní a spodní ohřev), Tradiční pečení (horní a spodní ohřev) + ventilátor, Horkovzdušné pečení, Gril, Gril + ventilátor, Udržování v teple, Rozmrazování, Pizza, Lampa, Pečení ECO, Variabilní gril, Jemné pečivo, Spodní topné těleso + ventilátor, Tradiční pečení ECO, PyroExpress (59 min.), Nízkoteplotní pečení, Zavařování/ Kynutí těsta/ Sušení potravin/ Výroba jogurtu, Pizza (horkovzdušný + spodní ohřev), Pyrolýza 2h, Kulinářský průvodce, Turbo (kruhové topné těleso + ventilátor)
Možnost uložení oblíbených receptů: Ano
Horkovzdušné pečení: Ano
Pečení s asistencí páry: Ne
Konvenční pečení: 0,7 kWh
Horkovzdušné pečení: 1,1 kWh
Pyrolytické čištění: 2 úrovně
Funkce
Udržování v teple: Ano
Pyrocontrol: Ano
Systém Auto Stop: Ano
Uzamčení ovládacího panelu: Ano
Cold Door: Ano
Soft Close: Ano
Drop Down: Ano
Doporučení umístění v troubě: Ano
Doporučení teploty: Ano
Zásobník na vodu s motorizovaným ovládáním: Ano
Příslušenství
Boční vodící žebřinky: 6 úrovní - chromované provedení
Teleskopický výsuv: 1x
Bezpečnostní rošt s madlem: 1 ks
Poloviční rošt na polévání: 2 ks
Plech 45 mm: 1 ks
Mělký plech: Ano
Rozměry a hmotnost
Šířka: 59,2 cm
Výška: 59,2 cm
Hloubka: 60,9 cm
Hmotnost: 38 kg
Rozměry otvoru pro vestavbu (V x Š x H): 58,5 x 56 x 55 cm
Rozměry a hmotnost v balení
Šířka v balení: 64 cm
Výška v balení: 67 cm
Hloubka v balení: 66 cm
Hmotnost: 39,4 kg¨